. Ban Pecah .

Posted by shukriah sharuddin at 20:44
Salam kawan-kawan :)

Siapa pernah dengar tempat yang nama Ban Pecah angkat tangan??! Kalau tak penah dengar sila tanya encik Google . hehe . Sebab aku pun tak berapa arif sangat pasal sejarah Ban Pecah  ni .

Just nak cerita hari Ahad petang tu lepas yang mamanea cerita pasal Si Amnea Tuition tu kan, walid ada ajak mamanea pergi Ban Pecah . Walid tak pernah lagi jejakkan kaki ke sana . Actually Ban Pecah ni terletak di Tanjung Piandang (Kalau tak salahla . hahaha) . Walid teringin sangat nak tengok tempat itu yang dikatakan misteri sampai cerita kemisterian itu masuk "Misteri Nusantara" dekat TV3 . :) . So mamanea pun bawak la walid pergi .

Kalau nak tahu macam mana tempat ni sila tengok gambar-gambar dekat bawah ni . Ramai orang suka lepak-lepak sini . Ada jugak yang memancing . Lautt kann . Tapi tak ada pulak yang mandi . Tak tahu la pulak boleh mandi ke tak . hahaha . Yang bestnya dekat sini ada gerai-gerai tepi laut tu . Sedap-sedap . Time makan pun best sebab angin laut sepoi-sepoi hembus ke muka . hahaha . Time pergi tu mamanea makan laksa yang sangat mebelesss uols! Walid pulak makan kerang rebus . Tambah pulak dengan Laicikang . Fuhh! Layann~

 . mereka berdua! .

 . dua-dua kesayangan mama . luv!


. bersama mamanea yang cumil . hahahaha . jangan jelesss~

. oke jom pulang . hari dah nak malam . :)

Oke itu saja cerita Ban Pecah . Gambar gerai-gerai makanan tak snap pulakkk . Oke next time! Daaa~

0 comments:

Post a Comment

 

~ diarimaya.mamanea ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea