. Kanan Ke Kiri? . Teruja Nak Tahu .

Posted by shukriah sharuddin at 21:20
Salam Uolss!~ ^_^

Lagi dan lagi new entry . Bak kata mamanea sebelum ni --> pedekisahh??? hahaha . Oke kali ni mamanea nak share satu lagi kisah pasal Amnea . Mamanea duk perhati jugak Amnea ni cekap pakai tangan sebelah kiri atau kanan? Kadang-kadang mamanea tengok dia asyik pakai tangan kiri . Kita bagi barang, dia akan sambut dengan tangan kiri . Pegang color, pensel atau sebagainya pun tangan kiri . Oke mula-mula mamanea assume Amnea ni kidal . Tapi kadang-kadang tengok dia cekap jugak pakai tangan kanan . Isy konfius pulak mamanea . Kalau betul kidal, maybe dia ada genetik Nek (tok sebelah ayah mamanea) atau genetik Tokwan Lid (ayah walid) dia . Kalau ikut mamanea dengan walid, memang kami dua-dua orang kanan . Idok ler pulak kidal . hehehe .

Actually dari kecik lagi mamanea perasan Amnea pakai tangan kiri . Tapi time tu buat tak tahu saja sebab biasa la kan budak kecik lagi . Bila-bila masa boleh tukar tangan . Bapak sedara dia pun tegur . Dia cakap  : "budak ni kidal ni" . Sebab dia ambil benda tangan kiri . Makan biskut ke apa semua kiri . Bapak sedara Amnea cakap jangan diubah tangan dia tu sebab nanti dia konfius . Bila kita pakai tangan kiri, kita akan guna otak kanan dan sebaliknya . So biarkan saja dia .

Bukan setakat bapak sedara dia tegur, kawan-kawan facebook yang tengok video-video yang mamanea post pun tanya sama ada Amnea kidal atau tak . Erm budak-budak memang cekap kalau pakai dua-dua tangan . Cuma dah besar sikit nanti baru kita akan tahu kanan atau kiri . Kan kan kan?? . Tapi kalau Amnea boleh tulis menggunakan kedua-dua tangan tu memang keistimewaan dia la kan . Apapun kita tengok bila dia dah besar nanti oke? ^_^y . Oke peace ~

0 comments:

Post a Comment

 

~ diarimaya.mamanea ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea