. Color BUKU . Bukan color KUKU! T__T .

Posted by shukriah sharuddin at 22:31
Assalamualaikum again . hehe . 

Weeyoo kawan-kawan . Banyak sangat ni nak cerita . Dah macam mamarazzi dah mamanea ni . hehe . Tapi mamanea tak cerita pasal orang lain tau . No!No!No! . Its all about mamanea yang perasan ni oke . hahaha .  Oke entry kali ni just nak share gambar-gambar Amnea duk study . Macam biasa, itu lah aktiviti si kecik tu hari-hari . Hope minat dengan buku ni kekal hingga ke sekolah nanti . Amin~

Oke jom kita cekidouts sama-sama! :) ;

Situasi #1: Amnea study . Mamanea lipat baju .:))

 . ambil buku sendiri dan buka pencil case sendiri .
(saya dah pandai buka zip la kawan-kawan)

. masih kusyuk men'color ' . 
. saya tak kacau mama lipat baju pun .

. lekat-lekat sticker .
. saya dah pandai ambil sticker sendiri . 
. saya tak kacau mama jugakk .

. haa nak buat ape tu?! . 

. saya dah pandai belajar sendiri . :)) 

Situasi #2: Amnea study . Mamanea tengok-tengok saja.:))
(mamanea peneman setia Amnea . <3)

 . pilih color dulu macam biasa .

. aksi study yang terlampau . huhu

. last-last color kuku! ohanakdaramamanea!! 
. Oit-oit color buku la bukan color kuku!! .
. pengsann mamanea macamni! .

Kalau tengok-tengok balik gambar-gambar ni sejuk rasa perut mamanea . Gambar bisu tak berbicara .   Namun tercatat seribu makna . Melihat gelagat dan kelakuan si anak kecil dengan dunia fantasinya sendiri . Berdikari, berfikir dan berfantasi . Indah sungguh ciptaan Allah swt . Syukur alhamdulillah kerana diri ini diberi peluang untuk menjadi seorang IBU . Setiap detik bersama si kecil sangat bermakna dalam hidup mamanea . Wahai ibu-ibu semua, jom perhati dan teliti setiap perkembangan anak-anakmu . Hargai setiap detik dan masa bersama anak-anak . In shaa Allah kita akan merasai NIKMAT menjadi seorang ibu . :))

: Amboi dah macam ucapan hari ibu pulak post mamanea kali ni . #mamanea suka jadi mama! ^_^y :

4 comments:

fuadarshad said...

Amnea suka buku.mudahan nanti jadi orang berilmu dan memberi manfaat kepada umat sejagat.

Fiza Zainol said...

apa lagi mamanea bagi la amnea adik..hahahah xhbis2 suh bg adik no..dr fb, wechat smp ke blog la...hehe

shukriah sharuddin said...

amin..

shukriah sharuddin said...

tudia ligan smpai tang ni..hahaha...xpa2...in shaa Allah akan diberikan adik suatu hari nanti..hahahaha...(tunggu arissa leh jalan dulu la bole x?? :P)..

Post a Comment

 

~ diarimaya.mamanea ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea