. Kasut Baru .

Posted by shukriah sharuddin at 17:02
Assalamualaikum dan Selamat Hari Khamis kawan-kawan :)

Semalam mamanea pergi pasar malam Simpang 3 . Saja bawak budak kecik dua orang tu jalan-jalan . Budak kecik mana? Amnea dan Aimi ler . hehe . Lama dah tak pergi pasal malam Simpang 3 tu . Simpang 3 di mana? Simpang 3 dekat rumah tok Amnea la . Dekat saja . Maksu Ida pun pergi . (glamornya pasar malam pun boleh masuk blog . hehehe . Untuk pengetahuan, pasar malam ni setiap hari Rabu . ^_^) . 

Just nak cerita pergi pasar malam sebab nak belikan budak-budak tu kasut baru . Jom cekidout gambar di bawah untuk tengok kasut apa yang mamanea belikan dekat budak kecik dua orang tu . ^_^y ;

 . alamak kasut Aimi tak nampak pulak .
. Aimi jaga Amnea .

. comey tak kasut budak-budak tu? . hehe
. sorang color pink sorang color hijau . 

Ecece budak-budak tu macam teror je jalan sendiri-sendiri dekat pasar malam tu . Tak mau pegang tangan kita dah . Haa ada lagi satu mamanea nak share . Mamanea ada ambil video sikit . Jap-jap upload...... hehe macam biasa lets cekidout!! ;

video
. plastik hitam yang Aimi pegang tu ada kasut lama . 
. dah dapat kasut baru, kasut lama diplastikkan la . hehehe . 

Oke itu saja nak cerita pasal kasut baru . Actually kasut lama Amnea yang color kuning macam bee tu dah kecik sikit . Kaki dah terlebih dari kasut . huhu . Yang baru dibeli ni size 21 20 . Agak besar tapi oke la kot tak ketat sangat . Kali ni beli color pink pulak . :)) . 

Time beli tu banyak la kasut yang disusun atas rak tu . Macam-macam color --> merah+hitam , hijau+kuning , pink+hitam , hijau+hitam , kuning+hitam , oren+hitam . Isy banyak benor nak pilih . hehe . Mula-mula Amnea tak mau kasut pink tu . Dia nampak kasut color kuning+hitam yang macam kasut lama dia . Asyik nak cakap;

Amnea : "Amau niii . Mama acut Amea" <-- sambil tunjuk kasut yang macam kasut dia di rumah tu . huhuhu   . Takkan nak beli color kasut yang sama kot . Last-last pakai jugak kasut pink tu sebab nampak kakak Aimi dah tukar pakai kasut baru . ^_^y . Berpeluh-peluh mamanea dekat situ sebab lama sangat nak pilih . 

: Kasut crocs RM10 :



2 comments:

Irni Irunie said...

kasut CROCS ni amatlah senang...comel ler plak tu..aidiff punya warne merah.kalo kt sini RM15..ting tong ting tong dpt la rm12...huhu....mata ulat..mata dh ilang..biasa lah aidiff.. :)

shukriah sharuddin said...

hehe..beli p.mlm murah irni..kalo kdai biasa rm12...huhu...amnea dah 3 dah kasut crocs ni..cpat pjang plak kaki..huhu..biru,kuning,pink...pasni oke2 hijau plakkk..hahahaha....balik k,ketil beli byk2!!! hehehe...

Post a Comment

 

~ diarimaya.mamanea ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea