. Make Over .

Posted by shukriah sharuddin at 18:36
Assalamualaikum kawan-kawan ^________^

Wahh ceria-ceria di pagi Rabu ni . Kawan-kawan sihat? Mamanea harap semuanya sihat-sihat belaka . Semalam mamanea tak berkesempatan nak bermanja-manjaan dengan blog ni . Hari ini terasa nak typing-typing . hehe . Tengok tajukkk . Haaa sudahh nak make over apa pulak? Sepraiss!! 

Hahaa seprais la sangat kans . Oke-oke nak kongsi cerita si kecik Amnea yang baru belajar untuk melekat-lekat kertas pada gambar . Ala-ala make over la jugak . Macam mana tu? Macam biasa la jom cekidouts gambar-gambar dekat bawah ni . ^______^y .

. Aktiviti melekat-lekat sudah bermula . :)) .
. Kertas-kertas kecil tu mamanea potong siap-siap .

. Belajar letakkan gam dekat kertas kecik tu . 

. Saya budak kecik baru nak belajar .
. Itsoke sayang . Mama ajarkan .

. Ermmm mamanea no komen yang ni . adehh . lenguh kaki ler gamaknya tu . Tak pun dah bosan . hahaha .

. Lambat sikit nak siap sebab budak kecik ni suka jalan sana-sini . T__T .

. Kepala cat lekat kertas color lain pulak . Baru la cantik . hehe .

. Kerusi pun dah terpusing daaa .

. Tadaa!! inilah cat Amnea! . comey tak cat??
. Tapi bukan Amnea buat sendiri semua tu tau . Mamanea tolong jugak sikit-sikit . Amnea masih dalam proses nak belajar letak gam dan lekat kertas di objek . :) . 
. Cuba tengok telinga cat sebelah kiri tu . Haa itu hasil kerja Amnea yang last . Bertindan-tindan dia lekat . hehe . 

. yang ini anak-anak ayam . Hasil kerja yang pertama . Anak ayam ni mamanea yang buat sebab nak tunjuk dekat Amnea cara-cara melekat kertas . Amnea tolong sikit-sikit saja .Yang conteng-conteng tu Amnea yang buat . Sekian . hehe .

Haa make over macam tu la . Mamanea tahu semua orang pernah buat aktiviti make over ni dekat sekolah dulu kan? Semalam ada mintak walid Amnea carikan gambar-gambar binatang tu . Lepastu mamanea print semua gambar . Mula-mula tujuan nak suruh Amnea color kan gambar-gambar tu macam yang Cikgu Tadika suruh budak-budak buat tu saja . Tapi tiba-tiba dapat satu idea lain . Kebetulan Amnea pun baru belajar cara-cara gunting kertas . So memang sesuai la sambung aktiviti gunting tu kepada melekat kertas yang digunting pulak kans . :)) . Oke itu saja dulu mamanea nak cerita . Terima kasih sudi baca . :)

: Cita-cita mamanea nak jadi cikgu tadika dulu tapi tak kesampaian :) :

0 comments:

Post a Comment

 

~ diarimaya.mamanea ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea