. Transform . Tinggg!!

Posted by shukriah sharuddin at 17:34
Salam 

Hai uols . Apa khabar? Wahh-wah rasanya mamanea tak pernah tanya khabar uols kan? Alamak teruk betul mamanea ni . Hope uosl semua sihat-sihat belaka dan happy-happy selalu <-- macam mamanea *winkk* . Walaupun menghadapi pelbagai ujian dan dugaan, kita haruslah ceria-ceria selalu ^_^y . <-- petua awet muda ni tau uols . hehehe . 

Oke back to niat sebenar entry ni . hehe . Untuk entry kali ni mamanea suka nak cerita pasal kereta kecil dan basikal vespa Amnea  . :)) . Apa kaitan kereta kecil dan basikal vespa dengan transformmm?? Aaa mesti uols suspen kan?kan?kan? kihkihkih . Actually mamanea kan suka main lekat-lekat sticker dengan Amnea . So pada suatu hari ni, tiba-tiba mamanea terrrbekenan dengan sticker Hello Kitty yang mamanea beli dekat Amnea tu . 

Sticker Hello Kitty tu comel . Tiba-tiba datang satu idea gila-gila mamanea . wootwoot~ Idea apa tu?? jengjengjeng!! Kalau nak tahu idea apa, lets cekidouts!!~

1. Trasnformation kereta kecil :
. Yang asal .
. Sticker asal tu mamanea tak bekenan . Tak kreatif langsung . T___T
. Koyak semua sticker lama!! .

. Sudah ditransform!! .
. yayy banyaknya Hello Kitty . Dah jadi girly kereta kecil ni . Baru la sesuai dengan anak dara tu . hehehe . ^_^

. hon kereta pun ada Hello Kitty . :))

. Bumper pun ada you . aww~
2. Transformation basikal vespa :
. Yang asal .
. Sebenarnya vespa ni yang asal kosong je memang tak ada sticker .
. Sooo jom tukar!! . :)

. Sudah ditransform!! .
. Vespa kecil ni kaler hijau . Kebetulan ada sticker keropi . So berkeropi la vespa ni . hehe

. Mamanea minat sangat dengan katak Keropi ni . Cumil ^_^ .

. hehe dekat raga belakang pun nak lekat jugakkkk . 

Oke itu saja nak tunjuk . Si kecil Amnea tu suka sangat dengan wajah baru kereta kecil dan vespa kecil dia tu . Nak pinjamm?? Sori guys Amnea tak bagi . hahaha . Pegang rapatt je tak bagi orang lain naik . Harap anak mamanea happy dengan hasil 'tukangan' mamanea tu . heheh . 

. we're best fren ever . *wink*

: Hari-hari Amnea naik vespa kecil tu tapi kaki belum sampai nak kayuh . Mungkin jarak tempat duduk dengan tempat kayuh tu jauh sikit sebab seat dia macam ke belakang . So tak boleh nak kayuh laju-laju . Hari-hari jugak mamanea atau walid ajar Amnea untuk kayuh . Dah pandai kayuh sendiri nanti bolehla mamanea bawak main di luar rumah ye sayang ^_^y :

2 comments:

Cik Puan Tqah said...

comei aih.. kreatif hang.. mai deko umah buruk aku wei..hahhaa

shukriah sharuddin said...

hehehe...hg nak suruh aku lekat hello kitty kat dinding umh hg jgk ka...awww...mcm eric leong plakk...sepraisssss!!...^_____^

Post a Comment

 

~ diarimaya.mamanea ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea