. Salam Lebaran 2013 .

Posted by shukriah sharuddin at 20:38
Assalamualaikum semua :)

. Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin .

Mamanea ucapkan kepada kawan-kawan blogger mamanea . Walaupun agak terlewat sikit (tapi tak pe kans sebab raya kan sebulan . hehe) sebab terlalu busy beraya . Penat! Penat betul raya tahun ni . Penat pusing open house sana sini . hehe . 

Tahun ni mamanea beraya di rumah mertua di Butterworth pada hari raya pertama . Pagi hari raya kedua pula balik raya rumah ibunda mamanea di Nibong Tebal (tak jauh sangat pun . hehe) . Lepas tu pusing raya rumah saudara-mara dan kawan-kawan . Mamanea ambil cuti raya sampai 14 Ogos 2013 (Rabu) je . Tujuh hari tu memang raya sakan . Balik rumah pun dah tengah-tengah malam . Esoknya bangun pergi beraya lagi . hehe .

Persiapan mamanea tahun ni ala kadar jer . Kuih pun tak buat . Just beli dua tiga jenis . Baju raya pun tempah dua pasang untuk hari raya pertama dan kedua . hehe . Untuk si kecik tu saja ada empat pasang baju raya . Dua pasang baju kurung, sehelai gaun dan sehelai t-shirt . 

Oke mamanea tak mahu nak cerita panjang-panjang . Just nak selitkan sedikit kenangan hari raya pada tahun ni . Jom sama-sama cekidouts :)))


. Hari raya pertama .
3 of us
- butterworth -

. Bersama family walid .
(Dua family lagi tak balik)

. Amnea & walid .

  . Amnea & mamanea .

 . Amnea & cousins .

. Amnea - walid - Cikgu Ismail Masterchef II .
(Makan spageti sedap!)

. Hari raya kedua .
3 of us again (;
- nibong tebal -

. Amnea & walid .
(nak gerak ke N.Tebal)

. Amnea & mamanea .
(over happy pulakk)

. Amnea yang perasan . hehe .

. Raya ketiga .
Family walid datang beraya di rumah kami (;
(sangat ramai . meriah! tenks semua sudi datang)

. Raya ketiga .
(kenduri kawen kawan mamanea)
- Tahniah Zul & isteri -

. Raya keempat .
(Kenduri kawen junior mamanea)
- Tahniah Saodah & suami -

. Raya ke-5 .
- Open house rumah kawan mamanea di Parit Buntar - 
- Raya rumah kawan walid di Ayer Itam Penang -
- BBQ rumah kawan walid di Bukit Mertajam -

. Raya ke-6 .
Birthday Nur Aimi Fatihah
- cucu-cucu tok ton dan wan din -

. Raya ke-7 .
- Raya rumah kawan mamanea di Sungai Acheh merangkap melawat baby baru lahir -

. Raya ke-8 .
- No more raya!! . haha . Mamanea dah start kerja la . :(

Oke itu saja yang mamanea nak share dalam entry kali ni . Tak banyak gambar raya yang diambil . Gambar family mamanea pun tak sempat nak ambil sebab orang tak putus-putus datang beraya . So raya next year kita tangkap gambar ramai-ramai ye . ^_^y . Tenks pada kawan-kawan yang jemput mamanea datang rumah . Tahniah pada kawan-kawan yang baru mendirikan masjid . Tenks pada yang sudi baca entry mamanea kali ni . hehe . Tata!!

: Menyusun 10 jari memohon maaf atas segala kesalahan & kesilapan yang disengajakan/tak disengajakan :) :

2 comments:

ainil fazieda said...

Selamat Hari Raya maaf zahir batin kak :P Comelnye mak dare ngn ank dare neyh .

shukriah sharuddin said...

hehe..slmt2...duit raye xde ke..:p

Post a Comment

 

~ diarimaya.mamanea ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea