. Sorry Mama .

Posted by shukriah sharuddin at 21:50
Assalamualaikum ;)
Entry kedua untuk hari ini . ;)) . Wahh banyak masa betul mamanea duk post entry ye . Memang masa agak banyak sekarang memandangkan budak-budak form five tengah trial sekarang ni . So hanya budak-budak form four sahaja yang masuk lab . Oke entry kedua ni mamanea nak story mory pasal anak dara kesayangan mamanea lagi . ;) . Siapa nak tahu apa kisahnya jom sambung baca sampai habis . ^_^y

Alkisahnya begini --> ada suatu hari tu (mamanea dh tak ingat exact time dia) mamanea marah anak dara tu . Biasa la kalau ibu marah anak tu ada la sebab benda yang si anak buat tak betul . Dan kesalahan yang Amnea buat tu tidaklah seserius mana pun . Biasalah kenakalan budak-budak kecik ni kans . Hehe . Tumpahkan air, sepahkan rumah, panjat sana panjat sini .

Lepas dah marah-marah (dengan buat muka garang . Hehe) tu mamanea tengok muka si kecik tu macam kesian pulak . Hehe . Terlintas pulak di hati yang budak kecik tak tahu pun benda yang dia buat tu salah . Sepatutnya kita kena explain betul-betul bagi budak tu faham . Kans? Kans? Kans? Hehe . Oke lepas dah rasa bersalah sebab marah-marah anak dara tu, mamanea pun pujuk-pujukla balik . Mamanea cakap baik-baik dengan anak dara tu dan ajarkan dia say sorry kalau dah buat salah .

Mamanea : "Amnea cakap sorry mama dulu"
Amnea : (sambil datang dan peluk mamanea & kiss pipi) "sowi mama . Aaayangg mama" . <-- arghh pengsan!! @_@


Alololo sweet pulak rasa . Terus reda kemarahan mamanea tadi . Mamanea pun peluk dan kiss anak dara tu jugakk . Hehehe . Best dan bangga pulak bila dah jadi ibu dan punya anak sendiri ni . ^_^ .

Dannn uols nak tahu tak?? Berkat dari ajaran mamanea tu tadi sekarang ni bila mamanea marah anak dara tu mesti cepat-cepat anak dara tu datang dan peluk & kiss mamanea sambil cakap "sowi mamaaa" . Dalam mamanea duk marah boleh stop marah dan tergelak dengan anak dara tu . Hehehe . Ajaibb!! Ye memang ajaib kans perkataan "maaf" ni . Kalau dulu setiap kali marah anak dara tu , mamanea yang mintak dia say sorry tu . Tapi sekarang tak payah mintak dah . Yayy anak dara mamanea dah faham istilah "sorry" !!! . ;)))))) . *wink*wink* . Oke sampai sini saje nak story . Tenkiu sudi cekidout .


: maafkan mamanea ye kawan-kawan!! <-- masih dalam mood hari raya :

6 comments:

Cik Mun said...

auwwww...comelnye..nak anak jgak :p

sinuha said...

Amboii.. comelnya dia pakai labcoat. :)

Irni Irunie said...

oohhh amnea...comel sgt!..hihih

moga bertambah2 bijak...aminnnnn..:)

shukriah sharuddin said...

Hehehe..cpt kawen cikmun!!!..lehla ada anak comel mcm cik mun...;)))

shukriah sharuddin said...

Hehe..kalut sgt tu lawat kawasan..

shukriah sharuddin said...

Hahaha..aminnn...moga anak kite sama2 bertambah bijak ye..^_^y

Post a Comment

 

~ diarimaya.mamanea ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea