. Pengantin .

Posted by shukriah sharuddin at 22:15
Assalamualaikum 

Pengantin? hehe ye pengantin . Semalam mamanea tengok HipTV dengan Amnea . Ada la yang tunjuk-tunjuk pasal pengantin-pengantin tu . Retiss yang kawen tahun lepas . Ada la si Black, CikTa&Zain dan sape lagi entah tak ingat . Then Amnea tunjuk :

Amnea : "mama! tu pengantinn"
Mamanea : "ya pengantin . cantiknyaaa kan?"
Amnea : "macam ciyahh je" (baru ni kan cik ah Amnea kawen . so mesti dia set dalam otak kalau pengantin tu mesti macam cik ah . hahaha)
Mamanea : "bukan la . tu orang lain"
Amnea : "ooo orang lain ka mama?'
Mamanea : "haa tu orang lain . (terus teringat nak keluarkan album mamanea kawen dulu) . Amnea nak tengok gambaq mama jadi pengantin dak?"
Amnea : "nakk . mama pegantin ka mama?"
Mamanea : "ya la mama jadi pengantin . cantikkkk ooo mamaaa . hahaha"

Dan laju-laju la mamanea keluarkan album kawen yang sangat berat tu sebab nak tunjuk dekat Amnea . First time tunjuk ni . Selama ni simpan aje dalam stor album kawen tu . hehe (; dah tengok anak mamanea ni selalu saja excited bila tengok pengantin, dan-dan la mamanea terasa nak tunjuk gambaq devassss mamanea time jadi pengantin tu kans . awww~

Amnea duk tengok album : "ni mama pengantin . ni walid pun pengantin"

Belek punya belek, tenung punya tenung, tiba-tiba:

Amnea : "Amea mana?"
Mamanea mengusik : "wuuuu Amnea tak dakk . tengok ni semua ada . qaireen ada aimi ada kakak nurin ada niesa ada abang alif ada wan ada tok ada maktok ada nekk pun ada . Amnea sorang ja takdak . mama dengan walid pun ada"
Amnea : "ni Amea" (sambil tunjuk gambaq qaireen)
Mamanea : "ni bukan Amnea . ni Qaireen la . wuuuuu Amnea sorang ja takdakk"
Amnea : "Amea duk umah tok laa" (sambil tunjuk background belakang ada rumah . dia duk dalam rumah la konon-konon time tu . hahahaha)





Hehe ape-ape aje la Amnea oi . Punya lama dia belek gambar pengantin tu . Nak simpan nangis-nangis tak bagi sebab dia kata nak tengok lagi pengantin . Uols nak tahu tak, kalau bawak pegi kenduri kawen, memang asyik tanya "mama, pengantin mane?" Kalau nampak pengantin, kemain duk tunjuk dekat mama . Sengihh sampai telinga kalau pengantin tengok dia . Hai la yangg, kalau dah anak dara tu memang cenggitu ler peelnye kans . Ala-ala gurly gittew . hehe . Itu aje nak story pasal PENGANTIN . Sekian dulu . Tenkiu sudi cekidouts!~

: Selamat Pengantin Baru buat kawan-kawan yang baru kawen!! :

0 comments:

Post a Comment

 

~ diarimaya.mamanea ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea