. Walid Kena Jampi .

Posted by shukriah sharuddin at 05:54
Assalamualaikum (:

Malam ni Amnea tidur awal . So mamanea kena ambil peluang ni untuk qado hapdet blog kesayangan ni . :) . Tenks pada yang sudi baca . Lagi cerita pasal Amnea . Tadi kisah Amnea dengan mamanea . Entry kali ni pulak kisah Amnea dengan walid . (;

Sambungan entry tadi . Lepas sampai rumah petang tadi mamanea terus masuk dapur sebab nak masak . Amnea pulak kacau walid buat kerja . Walid duk buat ape ntah tadi siap gunting-gunting manila card bagai . Yang mamanea dengar dari dapur suara walid duk larang jangan itu jangan ini dekat Amnea . hehe main la dua beranak oi . Jangan kacau mamanea masak sudah . :)

Tak lama lepas tu Amnea lari ke dapur and mengadu dekat mamanea : sambil tu mamanea dengar walid cakap : "mama! Amnea merajuk dengan walid"

Amnea : "mamaa, alid buat amea"
Mamanea : "alalala ciannya sayang mama ni . walid buat apa dekat Amnea?
Amnea : "alid tak agi tu . tak mau awan alid . bluwek!" (hahaha gaduh dengan walid pastu tak mau kawan dengan walid . sebenarnya walid tak bagi dia nak gunting manila card walid)
Mamanea : "alaa pi la kawan dengan walid . mama nak mandi nak sembahyang sat"

Lepas mandi solat semua kami bertiga rehat-rehat depan TV . Amnea takmau duduk dekat walid . Walid panggil pun dia tak mau . Dia kata tak mau kawan dengan walid . Merajuk dari tadi . hehe . Last-last walid baca Bismillahirrahmanirrahim then tiup dekat ubun-ubun Amnea . Nak lawan punya pasal, Amnea baca balik :

Amnea : "bismillahirrahmanirrahimmmm fuhhh!!" (dia tiup balik dekat walidd!! hahahaha . Hamik kau walid kena jampi balik dengan Amnea . kuangkuangkuangg)
Tergelak mamanea dengan walid . Amneaaa Amneaaa . ^_^y . 

: Try baca doa dan hembus di ubun-ubun anak yang tak dengar cakap . Inshaa Allah keajaiban berlaku! :

0 comments:

Post a Comment

 

~ diarimaya.mamanea ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea