. Caring Atau Jealous? .

Posted by shukriah sharuddin at 19:15
Assalamualaikum semua!! 

Entry kedua untuk hari ini . yayy!! hehe entry ni nak story mory pasal anak dara mamanea . Asyik-asyik cerita pasal makanan je kans, selit jugakla pasal si anak dara tu . Alkisahnya begini . . . 

Baru-baru ni mamanea terkejut dengan reaksi anak dara mamanea tu . Reaksi yang bagaimana? Mamanea kans suka lenguh-lenguh sakit-sakit badan bagai kans? Angin-angin dalam badan segala . Kadang-kadang sakit kepala . So memang selalu la mamanea mintak walid tolong picitkan . Haa! ingat tak entry dulu-dulu mamanea cerita pasal picit-picit tu?? Alaaa ade yang mamanea cerita tuuu . Isyyy meh : SINI : baca kalau tak ingat . hehe . 

Oke kali ni lain pulak ceritanya . Kalau dulu dia pun sibuk nak suruh picit-picit dia, tapi sekarang kans uolss, anak dara mamanea tu sibuk je nak picit-picit mamanea . hehe . Sebenarnya time tu anak dara tu tengah main dengan bear-bear dia . Pastu mamanea cakap la dekat walid:

Mamanea : "abang picit kepala mama sat . Pening pulak dah"
Walid: (asyik duk men tablet dan buat tak tau je dekat mamanea)

 Tiba-tiba . . . anak dara mamanea laju-laju datang dan picit kepala mamanea . Aikk??? dengar ke budak ni mamanea mintak tolong walid tadi? huhu . 

Semalam pulak lepas Solat Maghrib segala, mamanea pun nak rilex-rilex la depan TV . Time tu walid macam biasala duk melekat dengan tablet dia tu . Anak dara tu duk main dengan bear-bear dia la duk tepuk-tepuk nak bagi tidur konon-konon . hehe . Sambil-sambil nak landing-landing tu mamanea cakap:

Mamanea: "adoiii sakit la pulak lehiaQ (leher) ni" 

Tiba-tiba lagi . . . anak dara tu laju-laju datang dekat mamanea dan terus picit leher mamanea!!! huhu . Caringnya anak dara mamanea ni . Terharu sangat ni mamanea . Tak tau nak cerita macam mana perasaan mamanea time tu . Padahal dia tengah kusyuk-kusyuk main . Lagipun mamanea tak panggil pun suruh picitkan leher mamanea . Dan mamanea just cakap je yang mamanea sakit leher . huhuhu . Sayang jugak ye anak dara tu dekat mamanea ni . Nak nangis pun ada time tu . Happynya tengok anak dara mamanea boleh respon cepat macamtu . Mamanea dengan walid hanya mampu pandang sesama sendiri dan terus tergelak . Mamanea pun cakap la dekat walid:

Mamanea: "walid, tengok ni anak dara ni sayang dekat mama la . Rajinnya mai picit mama"
Walid: "ala Amnea tu bukan nak picit sangat pun . Saja dengki tu takut walid yang pi picit dulu"

Errk???ke walid yang jeles Amnea tak picit walid??? hehehe . 

Baru-baru ni tok Amnea cerita dekat mamanea:

Tok Amnea: "tau dak pagi tadi mak duk sohsehsohseh selsema . Duk sat tu budak kecik tu pi ambik vicks dalam beg dia mai bagi . Dia kata "nah tok ubat" . Isy pandai la pi ambik ubat mai bagi dekat tok . hehe"

Pandai dah nak jaga-jaga orang . Nak caring-caring dekat orang . Bak kata walid, bila kita treat dia baik, dia pun akan treat kita dengan baik . ^___^y . Alhamdulillah sayang mamanea ni dah boleh faham satu-satu perkara . Macam yang mamanea selalu buat, time nak tidur mamanea akan kiss ubun-ubun Amnea . Dan now mamanea nak tidur, kejap lagi rasa ada budak kecik datang kiss pipi mamanea . :)) . Sweet sangattt!! (walaupun kadang-kadang ada lekat sikit air liur dia dekat pipi mamanea . hahahahaha) . Oke itu saja nak update pasal anak dara kesayangan tu . Tenks sudi cekidout enrty mamanea sampai habis . :))

: Bila tanya nak adik ke tak, Amnea jawab taknak pulakkk . hehehe :

0 comments:

Post a Comment

 

~ diarimaya.mamanea ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea